Koningsdag 2017

Koningsdag in een nieuw jasje

Claudius Civilis brief vooraankondiging koningsdag1081 page 001(klik voor de pdf)


Donderdag 27 april is het weer Koningsdag in Nederland. Ook in Pannerden wordt dit natuurlijk gevierd. Op de avond voor Koningsdag is er het traditionele Koningsbal, maar ook op Koningsdag is er van alles te beleven, voor jong en oud.

De dag begint zoals het hoort met een rondgang door Pannerden met versierde fietsen, gevolgd door een vendelhulde en toespraak namens B&W Rijnwaarden (de laatste!) Wat ook niet mag ontbreken is een vrijmarkt en een gezellig terras.

Iets wat voor het 3e jaar terugkeert zijn de schietwedstrijden voor de jeugd.Om 12.30 uur is er de kans voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar om zich tot Jeugdkoning en Jeugdkoningin van Pannerden te schieten. Opgave hiervoor is op de dag zelf, met goedkeuring van één van de ouders.
Nieuw dit jaar is een kindertheater; Clown Babello’s Pretparade komt naar Pannerden.


 Deze interactieve show bestaat uit een aantal unieke acts, start om 13.30 uur. Een goochelshow, draaiende borden act, ballonnen finale, mee-zing liedjes en ook de sprekende pop Charley mag niet ontbreken.
Ook nieuw dit jaar is Pannerden Got Talent, deze talentenjacht start om 15.00 uur. Pannerden barst van het talent, sommige talenten zien we regelmatig, maar ook verborgen talenten verdienen een podium. Op deze dag kan iedereen die maar wil zijn of haar talent laten zien. Dus kun je goed dansen of zingen, speel je een instrument, ben je een echte moppentapper of wil je iets anders laten zien, dit is de kans! Een deskundige Pannerdense jury kiest uiteindelijk het talent van het jaar, wie wil die eer nu niet?
Om dit alles goed te kunnen organiseren zijn we op zoek naar jou! Wil jij jouw talent met heel Pannerden delen, geef je dan snel op via