Rijnwaardentreffen 15 juni in Pannerden

Pannerden bereidt zich voor op Rijnwaardentreffen.

Schuttersgilde Claudius Civilis uit Pannerden tekent dit jaar voor de organisatie van het Rijnwaardentreffen. 

Dit wordt gehouden op zondag 15 juni 2014 in en rond het eigen schuttersgebouw aan het dorpsplein.

Het Rijnwaardentreffen is in 2000 ontstaan om de onderlinge banden tussen de zes schuttersverenigingen uit de gemeente Rijnwaarden in stand te houden of zelfs te verbeteren. Om de 2 jaar wordt dit evenement georganiseerd, telkens door een andere vereniging.

Nadat Claudius Civilis in 2002 het treffen al eens organiseerde is het nu voor de tweede keer gastheer. De deelnemende verenigingen zijn naast Claudius Civilis zelf: Excelsior Lobith, Eensgezindheid Aerdt, EMM Spijk, EMM Lobith en Vrede & Vriendschap Herwen.

Nadat door burgemeester Slinkman de erewijn is aangeboden en de dag officieel is geopend zullen rond 11.30 uur de verenigingen beginnen aan een rondgang door Pannerden. Omstreeks 13.30 uur gaan de diverse wedstrijden van start; de vendeliers laten zich van hun beste kant zien en ook de bielemannen gaan met elkaar de strijd aan. Op een schutterstreffen mogen schietwedstrijden uiteraard niet ontbreken. Er is onderling afgesproken dat dit gebeurd in zogeheten secties. Elke vereniging levert een sectie van 5 schutters die met elkaar de prijzen gaan verdelen. Ook het college van B&W zal als een sectie deelnemen aan deze strijd.

De koninginnen gaan in Jongerensoos De Duim uitmaken hoe de prijzen verdeeld worden, zij doen dit door het zogeheten kaart schieten.

De koningen nemen het slotakkoord voor hun rekening; rond de klok van 15.30 uur wordt devogel in de mast gehesen. De regerende koningen alsmede de oud-koningen van vorig jaar bepalen zo wie zich de komende 2 jaar Koning van Rijnwaarden mag noemen. 

Naast alle wedstrijden is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning en verbroedering. In het schuttersgebouw zal onder aanvoering van de Rijnwaardense band Nedjus een gezellig feest losbarsten.

Al met al reden genoeg om op zondag 15 juni naar het schuttersgebouw in Pannerden te komen en te genieten van een heerlijke schuttersdag.