Arno Hermsen Rijnwaarden Koning

Tijdens het Rijnwaardentreffen op zondag 15 Juni heeft Arno Hermsen zich tot Koning van Rijnwaarden geschoten. Alle huidige koningen van de 6 schutterijen uit de gemeente Rijnwaarden, maar ook de oud-koningen van vorig jaar namen hieraan deel. Na een spannende strijd wist Arno de laatste resten van de vogel naar beneden te halen.

 

Hij is hiermee de 4e koning van Claudius Civilis die deze titel in de wacht weet te slepen.


Naast de nieuwe koning waren er nog diverse prijzen te verdelen; bij het onderdeel “Mars en Defilé” ging de 1e prijs naar

Vrede & Vriendschap Herwen, de 1e prijs bij het vendelen voor senioren ging naar Claudius Civilis Pannerden, terwijl de jeugdvendeliers van Excelsior Lobith met de 1e prijs naar huis gingen. De koninginnen gingen de strijd aan d.m.v. het schieten op kaarten, hierbij was de 1e prijs voor de Chantal Wesselkamp die namens Claudius Civilis als Rijnwaarden Koningin deel nam. Bij de schietwedstrijden voor de korpsen wist Herman Lendering van Claudius Civilis de 1e prijs te schieten. De 2e prijs was een speciaal moment, want met een gemikt schot wist burgemeester Mark Slinkman de vleugel naar beneden te halen en zo viel er ook een prijs in “het korps” college van B&W.

Nieuw onderdeel was de bielemanwedstrijd, deze werd gewonnen door Vincent Sommers van Claudius Civilis Pannerden. Als beste commandant werd Piet Mulder van EMM Lobith verkozen en de prijs voor mooiste koningspaar ging naar Bram en Angela Hubers van Eensgezindheid Aerdt. Kijk hier voor  alle uitslagen van het Rijnwaardentreffen 2014.

Buiten de genoemde wedstrijden was er ook volop de mogelijkheid om met elkaar te feesten, onder aanvoering van de Rijnwaardense band Nedjus. Na afloop van het Rijnwaardentreffen keek iedereen terug op een gezellige schuttersdag waarbij de onderlinge banden weer eens goed zijn aangehaald.

Over 2 jaar is de organisatie in handen van EMM Spijk en alle Rijnwaardense schutters kijken hier nu al weer naar uit.