Brief over vernielingen

Aan de inwoners van Pannerden.

 

Het afgelopen kermisfeest was een geweldig feest, maar helaas ook een feest met een keerzijde.

Deze keerzijde is besproken met onze schutters en er is toen besloten om een brief voor de kermis van 2012 door Pannerden te sturen. Wat is er zoal gebeurd tijdens de afgelopen kermis;

 

Er zijn tal van vernielingen aangericht, o.a. lampen van een kermisattractie stukgeslagen, bierglazen door de ruiten van de kerk, tuinen en verkeersborden moesten het ontgelden. Ook het afsteken van vuurwerk, overdag en 's nachts, werd als zeer storend ervaren, o.a. door mensen met kleine kinderen, oudere mensen, maar ook de paarden die we gebruiken voor onze koetsen, zijn hier erg van geschrokken.

Tijdens de ledenvergadering met onze schutters is hier over gepraat, en zowel de leden als de Senaat willen dit een halt toeroepen. In de loop van het jaar is er door de Senaat ook met de mensen van de plaatselijke horeca en de besturen van carnavalsvereniging " ‘t Land van Waoter & Wiend” en Jongerensoos "De Duim” gesproken. Ook zij lopen tegen deze zaken aan en willen dit een halt toe roepen, vandaar dat zij deze brief mede hebben ondertekend.

Wij roepen daarom alle inwoners van Pannerden op om mensen die deze vernielingen plegen, en geen respect hebben voor andermans spullen, hierop aan te spreken. Tevens het verzoek om dit te melden bij de Senaat of mede ondertekenaars. Indien het leden van ons Schuttersgilde of onze carnavalsvereniging zijn, hebben we met elkaar afgesproken dat we kunnen overgaan tot een schorsing en/of royement. Ook een toegangsverbod voor ons schuttersgebouw en voor beide horecagelegenheden, vermeld onderaan de brief, behoort tot de mogelijkheden. Indien noodzakelijk zal er ook aangifte worden gedaan bij de politie.

Wij als Senaat, café de Dijk, café de Oude Waal, Carnavalsvereniging en Jongerensoos roepen iedereen op om de sociale controle weer op een hoger niveau te krijgen. Wij gaan er vanuit dat dit in Pannerden zeker moet lukken en genoemde sancties achterwege kunnen blijven.

 

 

Schuttersgilde Claudius Civilis                                                                  Café de Dijk

 

CV 't Land van Waoter & Wiend                                                              Café de Oude Waal

 

Jongerensoos De Duim